Shpresa Programme

Shpresa Programme

Shpresa Programme është institucioni më aktiv që prezanton denjësisht komunitetin shqiptar në Mbretërinë e Bashkuar. Është krijuar si kompani në vitin,2003 ku daton dhe marrja e zyrës së parë në muajin Janar të vitit 2003. Një vit më vonë është bërë e mundur punësimi i tre punonjësve.
Shpresa ofron një sërë shërbimesh për komunitetintonë në Britani ku përfshin:

-Këshillime falas individuale sikurse në grup
-Mbështetje për gratë duke ofruar suport për viktimat e dhunës në familje
-Ndihmë për të rinjtë e pashoqëruar në vend
-Trajnime të ndryshme të cilat pajisin më aftësi për punësim falas
-Aktivitete sportive
-Trajnime dhe kualifikime në fusha të ndryshme
-Eksperiencë pune e shumë të tjera
Gjatë aktivitetit të saj prej më shumë se një dekade Shpresa ka realizuar një numër arritjesh të suksesshme të cilat afirmojnë pozicionin e saj si një nga organizatat më të mira apo elitare të komuniteteve në Mbretërinë e Bashkuar. Këto arritje mund të përmblidhen si më poshtë:

Pjesëmarrja në pritjen e shtruar në No10 nga ish kryeministri Z. Tony Blair për punën e bërë në komunitet dhe rolin aktiv që kishte luajtur Shpresa në 2004 dhe 2006 * Marrja e çmimit prestigjioz në vitin 2006 : “Queens Award “ të dhënë nga vetë MbretëreshaQueens Elizabeth
* Ftesa e të gjithë stafit, nga Mbretëresha në pritjen e mbajtur në Buckingham Palace në vitin 2006, e 2anëtarëve të bordit drejtues në 2007 dhe më pas e
Znj.Luljeta Nuzi në vitin 2008.
* Marrja e godinës 3 katëshe, 11 zyra dhe 3 dhoma trajnimi në vitin 2007
* Mbajtja e eventit në parlamentin Anglez publikimi i raportit mbi impaktin e punës së “Shpresa Programme” prej 7 vitesh, në vitin 2009.
* Marrja e çmimit “Community ofHhealth” në 2008 e cila u rinovua përsëri në 2012 për tre vite të tjera.
* Marrja e çmimit, Bronz, Gold dhe më pas Special Distinction
për mësimdhënie gjatë viteve 2009-2012
* Marrja e çmimit “Community of the Year” në
vitin2012, “Mig-rant Women of the year 2012”,
“Peace Award” në vitin 2012
* Marrja e çmimit“Expert in volunteering” në vitin 2013
* Marrja e çmimit “Bronze”dhe “Gold” nga “London Youth” për projektin e të rinjve

Watch Shpresa Programme Video

Çfarë ne duam:

 • Trashëgimia shqiptare të forcohet dhe vlerësohet
 • Paragjykimi dhe diskriminimi ndaj/brenda komunitetit shqipfolës të marrë fund
 • Të rinjtë shqiptarë të ndjehen të sigurt dhe të vlerësuar, dhe marrëdhëniet midis tyre dhe anëtarëve ekzistues të jenë reciprokisht të respektueshme dhe mbështetëse
 • Fundin e dhunës dhe abuzimit në familje, me burra dhe gra që zhvillohen në mënyrë të barabartë
 • Marrëdhënie të forta dhe produktive midis Shqipërisë dhe Kosovës, Maqedonisë, Malit të Zi, Çamërisë dhe Luginës së Preshevës

Website:

www.shpresaprogramme.org

 

Email:

shpresaprogramme@yahoo.co.uk

 

Tel: 

020 7511 1586

Për të arritur këto qëllime, ne ndihmojmë që komuniteti shqipfolës në MB të jetë:

 • I informuar – individët të kuptojnë të drejtat dhe përgjegjësitë e tyr
 • I fuqizuar – duke u ndjerë më pak të izoluar dhe me një rrjet të fortë mbështetësish, anëtarët kanë përmirësuar shëndetin dhe mirëqenien (fizike dhe mendore) si dhe kanë rritur aftësitë e tyre

Dhe të përjetojë:

 • Një ndjenjë përkatësie – përmes një identiteti ndërkulturor shqiptaro-britanik më të fortë dhe më pozitiv
 • Një ndjenjë sigurie – përmes marrëdhënies së tyre me Shpresën, pasi ne kemi besimin dhe respektin e suportuesve dhe ligjbërësve; duke punuar në mënyrë efektive për ndryshime reale dhe të qëndrueshme
 • Professionalism
 • Integrity

Some of their Work 

5/5

Flori Construction Ltd

Flori Construction Ltd

Flori Construction Ltd has grown rapidly to become a well-established full-service construction and property development company based in London. Our professional construction team, who come supported by a dedicated workforce, are well regarded by commercial and...

Benithebuilder

Benithebuilder

Beni the Builder Limited can provide a wide range of building services including: extensions, loft conversions, garage conversions, ground works, foundations, drainage, steel fixing, brickwork, roofing, plumbing work including replacing your boiler, electrical work,...

Flori Construction Ltd

Flori Construction Ltd

Flori Construction Ltd has grown rapidly to become a well-established full-service construction and property development company based in London. Our professional construction team, who come supported by a dedicated workforce, are well regarded by commercial and...

KD SECURITY

KD SECURITY

KD Security provides reliable, credible and capable personnel to the entertainment and leisure industries, high street and luxury brand retailers, large retail sites, corporate groups, industrial facilities management and building development sites around the British...

Flori Construction Ltd

Flori Construction Ltd

Flori Construction Ltd has grown rapidly to become a well-established full-service construction and property development company based in London. Our professional construction team, who come supported by a dedicated workforce, are well regarded by commercial and...

KD SECURITY

KD SECURITY

KD Security provides reliable, credible and capable personnel to the entertainment and leisure industries, high street and luxury brand retailers, large retail sites, corporate groups, industrial facilities management and building development sites around the British...

0 Comments

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stay Up to Date With The Latest News & Updates

Address

30 Avenons Road,

London

E13 8HT

Contact Us for you Business

Follow Us

there are thousands of clients who don;t know about your business. STOP BEIGN ANONYMOUS